Meest gestelde vragen

Wilt u meer weten over Desteq en/of het gebruik ervan? Onderstaand vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neemt gerust contact met ons op.

Techniek

Desteq werkt met UV-C licht. Een beproefde techniek waarbij de UV-C stralen tot in de kern van het vuil doordringen en bacteriën, virussen en andere micro-organismen deactiveren. Dit is een stuk effectiever dan een schoonmaakdoekje met reinigingsmiddel, dat slechts een deel van de aanwezige vervuiling verwijdert.

Na belichting met Desteq kunt u er zeker van zijn dat het aantal bacteriën, virussen en micro-organismen tot het uiterste minimum is gereduceerd. Hoe Desteq dat doet? Bekijk de video ‘Hoe het werkt’

Ja, Desteq is een veilige en bewezen manier van schoonmaken die al jarenlang wordt toegepast in o.a. de voedingsmiddelenindustrie, tandheelkunde, bloemen- en plantenteelt, etc. U dient zich natuurlijk wel aan de veiligheidsvoorschriften te houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat u tijdens het desinfecteren de meegeleverde veiligheidsbril en handschoenen draagt. 

De apparaten van Desteq zijn ontwikkeld en geproduceerd in de EU. Hiermee voldoen zij aan de hoge kwaliteitsstandaarden die in de EU gelden. Dit houdt onder meer in dat zij, bij normaal gebruik, een lange levensduur hebben en minimaal onderhoud nodig hebben.

Jazeker. Het UV-C licht dringt door tot in de diepste vezels, waardoor bijvoorbeeld de bekleding van uw bank weer geheel vrij is van bacteriën, virussen en micro-organismen.

Garantie

De gebruiks- en onderhoudskosten van Desteq zijn laag. Zowel Desteq Room als Desteq Portable zijn onderhoudsarm. De apparaten, maar ook de lampen en accu’s, hebben een lange levensduur. En doordat u geen reinigingsmiddelen nodig heeft, bespaart u op deze kosten. 

Bij normaal gebruik gaan de lampen meer dan 10.000 branduren mee.

Mocht u de lamp laten vallen, dan hoeft u niet bang te zijn voor rondvliegende scherven. De lampen van Desteq zijn voorzien van een beschermende teflon coating. Een nieuwe lamp kunt u eenvoudig bij ons bestellen.

Ja, u krijgt één jaar garantie op de lamp en twee jaar op de accu en de rest van het apparaat.

Het grote voordeel van Desteq is dat u geen milieubelastende reinigingsmiddelen nodig heeft. Bovendien gaan de apparaten, lampen en accu’s lang mee. Na de levensduur wordt de ombouw van het apparaat gerecycled.

Service

De apparaten van Desteq zijn eenvoudig in gebruik. Het volstaat om het instructiefilmpje op deze site te bekijken. Mocht u toch een demonstratie wensen, kunt u contact met ons opnemen.

Ja. Desteq Portable leent zich bij uitstek voor het desinfecteren van oppervlakken en (lastig schoon te maken) voorwerpen in uw huis. Denk aan deurknoppen, afstandsbedieningen, telefoons, stofferingen en het toetsenbord van uw computer, etc.

Het totaal gewicht  van de Desteq Portable is 4500 gram. Het pakket voor verzendig weegt 5500 gram.